utorak, 13. studenoga 2018.

Satovi engleskog jezika i učionica


Od ove školske godine, u CEIP Valsequillo učenici se skupljaju u dvorištu škole i u 9h svaki učitelj dolazi po svoj razred. Zatim vježbaju biti poslušni i tihi, a kad nastane potpuna tišina, smiju ući u školu sa svojim učiteljima. Obzirom da se tek uvježbavaju, ova procedura zna potrajati i do 3 minute.

Satovi engleskog jezika odvijaju se dva puta tjedno, s time da se nastava prirode (Science) održava i na engleskom jeziku. Učenici bilježe u bilježnicu u prvu polovicu gradivo iz engleskog, a u drugu iz prirode.
CLIL metoda (poučavanje drugih predmeta kroz strani jezik) služi da učenici vježbaju engleski jezik kroz smislene aktivnosti čitanja i učenja, stoga se nastava nekih predmeta u Španjolskoj odvija na engleskom. Pri tome, naglasak je da savladaju gradivo predmeta, dok je engleski samo medij na kojem se nastava odvija. Na nastavi engleskog jezika obrađuju se jezične zakonitosti i gramatika.

Sat prirode u 6. razredu

Science in English with Esther (class 6)
Topic: Energy and Magnetism
- Ss can name the five types of energy in English
- today they practice through games in groups

Na prethodnom satu, učili su o vrstama energije. Često dobivaju materijale za zalijepiti u bilježnicu.




- A3 paper: flower with 5 petals – each student in group will be one type of energy and have to brainstorm what is different and what i sin common with all the energies.
- they need to write two examples in English
- they read the information in English as help
final works about enery types

Učenici imaju svoje bilježnice gdje lijepe tekstove s temama koje obrađuju i gdje bilježe.

English class: finishing the projects

Class 5 - Animals lesson

- working with animal models
- Find a lion! Look for an elephant!
- Has it got a tail? Has it got scales? Has it got sharp teeth?
- No, it hasn't. Yes, it has.
- Is it small? Is it big?
- What colour is it?



Učionica engleskog je zaista dobro opremljena, zahvaljujući godišnjem budžetu kojeg svaki učitelj ima, ali i dodatnim materijalima koje škola nabavlja. Za materijale na razini škole se skuplja 10€ godišnje kako bi se nabavljali materijali za rad. Osim toga, izdavačke kuće daruju dosta promo materijala i didaktičkih materijala za rad.














Nema komentara:

Objavi komentar