srijeda, 7. studenoga 2018.

4. dan tečaja (Tenerife)

Morning wrap-up:
Danas upoznajemo EdPuzzle, aplikaciju za izradu nastavnih jedinica o videozapisima s YouTube, Vimeo i ostalih platformi.
Video se može zaustaviti na različitim mjestima gdje se mogu ubacivati pitanja, audio, tekst i poveznice. Nastavna jedinica se može podijeliti s razredom, a učenici se registriraju uz pomoć razrednog koda. Učitelj može pregledavati sudjelovanje učenika i njihove odgovore te ih vrednovati.





U dijelu o web dizajnu, koristit ćemo Weebly platformu koja kombinira jednostavnost (drag & drop) i snagu s mogućnošću modifikacije koda web stranice. Mogu se koristiti za male i kompleksne web stranice. Pomoću Weebly mogu se kreirati web stranice, blogovi i online trgovine. Automatski se optimizira za mobilne uređaje i za pretraživanje na internet tražilici. Nudi freemium cijene s besplatnom verzijom i maksimalno 500MB. Može se koristiti za obrazovne svrhe besplatno.

Prednosti Weebly:
  • brzina i sigurnost
  • cijena
  • jednostavnost uporabe
  • Weebly zajednica i podrška
  • centar za aplikacije
Nedostaci:
  • sustav za menadžment je slab
  • manje plug-in dodataka od Wordpress-a
  • teško za migraciju na drugu stranicu
Nakon teorije, u grupama smo izrađivali svoje Weebly stranice. Ja sam s kolegicom iz Grčke kreirala stranicu za English Club grupu naše škole gdje ćemo postavljati materijale za učenje engleskog jezika: http://englishclubb.weebly.com

U popodnevnoj sesiji govorimo o "social media" u nastavi. Prije bilo kakve uporabe u nastavi, potrebno je zatražiti dozvole ravnatelja i roditelja (posebice maloljetne djece) i navesti razloge i svrhu za što će se društveni mediji koristiti u nastavi. Potrebno je postaviti pravila i granice za učenike i učitelja kako bismo ih odgovorno koristili.


http://yapmedia.net/wp-content/uploads/2018/03/social-media.png

Instagram aplikacija služi za pohranu i dijeljenje fotografija i videozapisa koje se direktno mogu dijeliti na Facebook, Twitter i druge društvene mreže.
Za rad u nastavi može se koristiti kao:
  • alat za dokumentaciju
  • dijeljenje live evenata škole
  • ...
Alat radi u potpunosti na pametnim telefonima, dok u web pregledniku se može samo pregledavati.
Na početnoj stranici vide se osobe koje pratimo i njihove fotografije, u izborniku za pretraživanje možemo pretraživati osobe (slavne osobe ili prijatelje), teme i hashtagove. U izborniku dodavanja dodajemo vlastite sadržaje (slike ili video). U izborniku "lajkovi" imamo pregled što su naši pratitelji lajkali na našem profilu. Posljednji izbornik je vlastiti profil.

U Instragamu možemo dodati "stories" ili priče koje traju 24 sata. Na svaku od njih mogu se dodavati dodatni elementi poput ankete, slidera ili upisa teksta. U nastavi, na taj način učenicima možemo postavljati pitanja te ih uključiti preko društvenih mreža da sudjeluju u nastavi.

Uporaba Instagrama u obrazovanju može biti za diseminaciju projekta, dokumentiranje terenske nastave, izvođenja eksperimenta i slične vizualne sadržaje koji se mogu prikazati i podijeliti s publikom









Nema komentara:

Objavi komentar