ponedjeljak, 9. travnja 2018.

Szkola podstawowa nr 2




Prvi dan 'job shadowinga' prošao je u upoznavanju škole i njihovog koncepta rada. Szkola podstawowa nr 2 nalazi se u središtu Brodnice, malog grada središnje Poljske. U školi nas je dočekala vedra i vesela učiteljica razredne nastavne i logoped, Marzena Kaszynska. Marzena nas je povela u obilazak škole, vrlo nam detaljno objašnjavala svaki njen dio i upoznala nas s osobljem škole. Stekle smo dojam da ovom školom vlada pozitivna, motivirajuća i radna atmosfera.



Škola ima oko 700 učenika, oko 100  učitelja i tim stručnih suradnika koji se sastoji od: pedagoga, psihologa, logopeda, defektologa i medicinske sestre. Učenici su organizirani u 22 razredna odjela., a u sklopu škole je i vrtić.  Nastava počinje u 8 sati, a završava u 16.05 sati. Satovi, kao i kod nas, traju 45 minuta no dnevno, ovisno o dobi učenika, mogu imati i do sedam nastavnih predmeta koji se ne razlikuju mnogo od naših.  Engleski jezik počinju učiti još u vrtiću, a u sedmom razrednu obavezan je i drugi strani jezik – njemački.
Školski kompleks sastoji se od obnovljene stare zgrade u kojoj se nalazi školska kantina (prehrana učenika nije organizirana već učenici hranu nose svoju hranu), prostorije za individualni rad s djecom i zajedničke prostorije u kojoj učenici mogu čekati prijevoz ili provoditi slobodno vrijeme između satova, nove zgrade u kojoj je 15 učionica, 2 informatičke učionice, školska sportska dvorana, knjižnica i kabineti te multifunkcionalnog vanjskog sportskog igrališta. Sve učionice su opremljene pametnim pločama koje su financirane različitim EU fondovima.





Škola sudjeluje u nekoliko Erasmus+ KA1 i KA2 projekata kao što su Numeracy@English,  Lively English Books for Children, The odd one…IN i u različitim eTwinnning projektima.



Nema komentara:

Objavi komentar