četvrtak, 6. rujna 2018.

Malta - 4.dan

Code Week je lansirao novu stranicu i dio za učitelje kako bi im materijali za organizaciju događanja bili dostupniji. Učitelji mogu organizirati događanja u školi poput Večeri programiranja i slične popratne aktivnosti kako bi programiranje učinili atraktivnijim široj populaciji.

Microsoft Make Code tools  koriste se za izradu kodova, a primjenjuju se za Micro:bit. Na njihovim stranicama dostupni su gotovi projekti i primjeri za sve predmete kako se može implementirati u nastavu.

Micro:bit programiranje https://microbit.org/ nekima je u našoj školi već poznato, jer Croatian Makers je donirao Micro:bitove učenicima 6.razreda te su neki učitelji mogli poći na edukaciju kako ih koristiti u nastavi. Na tečaju na Malti, izrađivali smo jednostavne kvizove, vlastiti pedometar za mjerenje koraka i pokušali realizirati vlastite ideje za nastavu. Bilo je zabavno!
 

Povezanost Micro:bita sa Scratch je moguća putem instalacije programa Scratch Link.

Lego Education platforma je koja nudi bazu materijala za učitelje, za učenike, mogućnosti stručnog usavršavanja, pretragu priprema za nastavu prema dobi učenika, čak i mogućnosti za donacije:  https://education.lego.com/en-us/grants-and-funding

Dr. Scratch stranica je za vrednovanje, a sadrži alate koji automatski vrednuju izrađeni Scratch projekt na osnovu URL poveznice do projekta učenika. alat ga vrednuje prema kriterijima, a učeniku može izdati i certifikat te procijeniti razinu poznavanja vještina kodiranja.

App Inventor je također aplikacija MIT-a slična Scratchu, a koristi se besplatno u obrazovne svrhe za izradu vlastitih aplikacija za Android platformu. Učenici mogu putem aplikacije učiti kodirati od najjednostavnijih projekata do onih naprednih.

Computer Science for Fun stranica je s resursima za mozgalice i ostale aktivnosti za uvođenje računalnog razmišljanja.

Lego Mindstroms nudi mogućnosti programiranja robote za učenike viših razreda i srednjih škola.

Na kraju dana, osmišljavali smo vlastite planove za računalno razmišljanje i kako ih implementirati u vlastite škole, a podijelili smo ih na Padletu:  https://padlet.com/keith_aquilina/rxrtf5cesft

Nema komentara:

Objavi komentar