petak, 11. veljače 2022.

Dan sigurnoga interneta 2022.

Kao i svake godine, i ove godine u našoj se školi obilježava Dan sigurnijeg interneta. Obilježavanje se provodi putem radionica na satovima informatike tijekom cijelog tjedna.

Dan sigurnijeg interneta  obilježava se u svijetu svake godine, drugog dana u drugom tjednu veljače s ciljem da se učenike i ljude diljem svijeta potakne na razmišljanje o svojim aktivnostima na internetu te  uputi  u sigurnosne probleme na internetu.

Učenici predmetne nastave na satovima informatike uz učiteljicu Vesnu Mikulić svoj doprinos obilježavanju tog dana provodili su putem raznovrsnih aktivnosti: razgovora, savjeta o sigurnijem pristupu internetu, korištenju edukativnih materijala. Posebna je pažnja posvećena razgovoru o cyberbullyingu koji je, nažalost, sve prisutniji u virtualnom svijetu i razvija se u neke nove smjerove.  Učenici su sudjelovali u Online kvizu u sklopu Dana sigurnijeg interneta 2022. koji organizira csi.hr. neki od učesnika primit će i privlačne nagrade koji se dodjeljuju slučajnim odabirom najuspješnijim natjecateljima. Podijeljena im je i knjižica koju svake godine izdaje HAKOM – Kako se zaštititi u svijetu interneta i i mobilnih uređaja. Na kraju radionice učenici su  izrađivali digitalne obrazovne sadržaje na temu Sigurniji na internetu. Peti razredi osmišljavali su priče koje su pretvarali u zanimljive stripove koristći alat Pixton, šesti razredi osmišljavali su križaljke te uz put upoznali alat puzzel.org, sedmi razredi umjetnički su se izražavali te koristili WordArt.com, dok su osmi razredi koristili Canvu.

Osim toga provedeno je i anketiranje učenika o navikama na internetu, cyberbullying, utjecaju influencera i ostalim zamkama virtualnog svijeta.

Neke od radove možete vidjeti u prilogu.



Nema komentara:

Objavi komentar