četvrtak, 11. svibnja 2017.

Webinari Učionice budućnosti

Future Classroom Lab (Laboratorij učionice budućnosti) koju je kreirao European Schoolnet je inspirativno okruženje učenja u Briselu, a posjetiteljima omogućuje promišljanje o ulozi pedagogije, tehnologije i dizajniraju svoje učionice. Kroz šest zona učenja, posjetitelji mogu istraživati osnovne elemente za provedbu učenja u 21. stoljeću: vještine učenika i učitelja, stilovi učenja, dizajn okruženja učenja, trenutne i nadolazeće tehnologije i socijalni trendovi koji utječu na odgoj i obrazovanje.

Future Classroom Lab (FCL) otvoren je u siječnju 2012., u suradnju European Schoolnet-a i njihovih 30 Ministarstva obrazovanja koji su usko surađivali sa sve većim brojem IKT poslužitelja kako bi osigurali neovisno-financiranu i održivu platformu. Na radionice usavršavanja često dolaze donositelji politike, partneri iz industrije, nastavnici i ostali suradnici u obrazovanju te surađuju putem strateških seminara i radionica na razvoju vizije škole budućnosti i strategijama kako ih realizirati.

Osim radionica i seminara uživo u Briselu, FCL organizira i niz webinara o tome kako urediti Učionicu budućnosti (engl. Future Classroom), a dostupni su na sljedećoj poveznici: http://fcl.eun.org/webinars


Donosimo webinar primjera dobre prakse učionice budućnosti iz Belgije (Ben Bastiaensen FC @ Talentenschool, Turnhout, Belgija):

Nema komentara:

Objavi komentar