četvrtak, 27. travnja 2017.

Kalnik - terenska nastava

26. travnja učitelji predmetne nastave organizirali su terensku nastavu na Kalniku s mnogo radionica iz pojedinih predmeta povodom Dana planeta Zemlje.

Učenici su se prethodno mogli opredijeliti za pojedinu radionicu prema svojim interesima, a nakon zajedničke šetnje poučnom stazom i promatranjem prirode, svatko se uputio prema svojoj skupini, odn. radionici. Radionice su bile sljedeće:

  1. Postani planinar (snalaženje i opstanak u prirodi, orijentacija, markiranje planinarskih staza, prepoznavanje biljnog i životinjskog svijeta)
  2. Filmska i foto radionica
  3. Dvojezična radionica (Treasure hunt / Schatzsuche)
  4. Multimedijska radionica (korištenje aplikacija za snalaženje u prostoru i prepoznavanje biljaka i životinja te izrada sunčevog sata)
  5. Matematička radionica (izračunajmo opseg i površinu stabla, visinu stabla na osnovu sjene)
  6. Istraživačko-informativna radionica (Sveti Bernard, Gorska služba spašavanja i pas Bernardinac)
U sklopu filmske, foto, dvojezične i multimedijske radionice promovirali smo i novo stečena znanja s mobilnosti u Irskoj (uporaba tableta, pametnih telefona i aplikacija za učenje), a tijekom cijele terenske nastave promovirali smo kretanje mladih i smanjivanje sjedenja školaraca te sportske aktivnosti stečene s mobilnosti u Španjolskoj.

Dan je bio izuzetno vedar i veseo, a k tome učenici su učili u neformalnom okruženju kroz radionice i terensku nastavu. U nastavu pogledajte neke od fotografija.

Šetnja poučnom stazom
Štafetne igre


Štafetne igre

Geocaching
Štafetne igre - dvojezična radionica
Lov na blago

Nema komentara:

Objavi komentar