srijeda, 12. listopada 2016.

Provedba projekta

U ovom projektu će 7 nastavnika sudjelovati na strukturiranim tečajevima u Europi sljedećih tema:
- Zdravi učitelji – zdrava škola
- Nova okruženja učenja
- IKT kao alat za interkulturno i medijsko obrazovanje
- Učenje u budućnosti s tabletima i iPadima

Navedeni tečajevi bave se primjenom IKT u nastavi i sudjelovanjem na njima želimo postići modernizaciju škole, veću primjenu tehnologije u nastavi, koja je vrlo bliska učenicima te samim time veću motiviranost učenika za učenje što su sve i dugoročni ciljevi škole. Obzirom da IKT sve više napreduje iz dana u dan, bitno je držati korak s tehnologijom i redovito se usavršavati i isprobavati novije alate za primjenu u nastavi. Kroz usavršavanje tih digitalnih kompetencija, lakše ćemo ostvarivati i online suradnju s drugim školama i surađivati na eTwinning projektima. Osim toga, s novim vještinama moći ćemo poboljšati web stranice škole i napraviti bolje mogućnosti za diseminaciju rezultata ovog i ostalih projekata uporabom e-platformi za učenje, blogova i ostalih korisnih alata.

Tečaj o zdravlju pomoći će nastavnicima razviti zdravije životne navike i kroz sport i pravilnu prehranu primijeniti naučeno i u školi i u privatnom životu. Time ćemo ostvariti cilj zdravije škole. Kako su svi strukturirani tečajevi u stranoj zemlji, u nekoj od zemalja Europske unije, pripremajući se za tečaj i tijekom tečaja, sudionici mobilnosti upoznati će kulturnu, društvenu i jezičnu raznolikost pojedine europske zemlje što će pridonijeti boljem razumijevanju drugih kultura i država.

Nakon povratka s mobilnosti, učitelji će diseminirati svoja saznanja kolegama i učenicima i tako pridonijeti internacionalizaciji škole te potaknuti ostale na sudjelovanje u budućim programima. Osim toga, na pojedinim tečajevima upravo je naglasak na interkulturalizmu, stoga ćemo kroz sudjelovanje na njima ostvariti interkulturni cilj našeg projekta - u školi, u zajednici i u državi. Ono što sigurno očekujemo kao ishod projekta je veća motivacija i zadovoljstvo poslom sudionika mobilnosti, što povlači za sobom veću kvalitetu nastave. Sve spomenuto daje međunarodnu dimenziju Osnovnoj školi Strahoninec.

Nema komentara:

Objavi komentar