nedjelja, 12. svibnja 2019.

"The Best Social Media and Web Solutions for Your Classroom" - Dublin, Irska


Dan 6 - izlet

Nakon odrađene edukacije naša je grupa dobila nagradni izlet u susjednu Sjevernu Irsku koja je dio Velike Britanije. Posjetili smo grad Belfast i prekrasnu i vrlo popularno turističku atrakciju koja svojom ljepotom oduzima dan. Sam put također je bio prekrasan. Cijela je Irska puna zelenih pašnjaka koji imaju jedinstvenu prekrasnu zelenu boju, na pašnjacima ovce, konji, krave, jeleni .... Cijeli krajolik jednostavno je odmor za oči.



Belfast  je grad u Ujedinjenom Kraljevstvu i glavni grad Sjeverne Irske.




Giant's Causeway ili Prolaz divova je područje od 40.000 spojenih bazaltnih stupova koji su nastali vulkanskom erupcijom u paleogenu (prije 50-60 milijuna godina). Nalazi  na sjeveroistočnoj obali Sjeverne Irske. Bazaltni stupovi tvore stepenastu liticu koja se uranja u Irsko more. U srednjem vijeku nastala je  legenda kako je Prolaz divova izgradio irski ratnik Fionn mac Cumhaill (Finn McCool) kako bi se borio protiv svog škotskog rivala Benandonnera. Odatle potječe njegov naziv, "Prolaz divova". Godine 1986., upisan je na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi kao jedinstven primjer brzog hlađenja bazaltne lave prodirući kroz vapnenački plato, pri tome popucavši okomito u obliku spojenih stupova. Ovo je jedna od  najpopularnijih turističkih atrakcija u Sjevernoj Irskoj.









Našoj je edukaciji došao kraj. Pune novih ideja, neprocjenjivog iskustva završavamo još jedan put uz poruku koju smo slučajno ugledale u jednom dublinskom cvijetu ...




Nema komentara:

Objavi komentar