utorak, 7. svibnja 2019.


Erasmus+ KA1 – Dublin, Irska "The Best Social Media and Web Solutions for Your Classroom"


Učiteljica hrvatskog jezika, Dijana Pasarić i učiteljica informatike – Vesna Mikulić od 6. do 11. svibnja sudjelovale su na KA1 tečaju "The Best Social Media and Web Solutions for Your Classroom" u Dublinu.




Voditelj tečaja je prof. Bülent Dönmez, Teacher Trainer - Europass Teacher Academy.
Početak tečaja   prošao je u upoznavanju sudionika, prezentaciji školskih sustava, škola, mjesta i država iz kojih sudionici dolaze. Na tečaju sudjeluje 12 učitelja iz različitih zemalja (Mađarske, Njemačke, Poljske, Turske i Grčke).  Tijekom prezentiranja predstavili smo svoju školu, ukratko istaknuli na koji način djeluje naš obrazovni sustav, na koji je način organizirana nastava u našoj školi. Istaknule smo i novosti na koje smo izuzetno ponosni (nove učionice, knjižnica, dvorana, nove aktivnosti u školi). Saznale smo i kakva je obrazovna situacija u ostalim državama i školama. Tijekom prezentacija i upoznavanja morali smo spomenuti i objasniti kojim IKT alatima se služimo u nastavi, ponosno smo predstavile i aktivnosti koje u tom području već koristimo u nastavi (Edmodo, Learning Apps, Quizizz, filmove).
U malo slobodnog vrijeme samostalno smo proučavale prekrasan grad u kojem nam je pomogla izuzetno korisna aplikacija  https://www.visitacity.com/en/dublin, koja znatno olakšava samostalnu posjetu poznatim gradovima.











Nema komentara:

Objavi komentar