srijeda, 5. rujna 2018.

Malta 3.dan - Roboti

Danas se bavimo robotima u nastavi. Na Malti, vlada kupuje robote za obrazovne ustanove, a onda ih podružnica za učenje distribuira školama prema potrebi.


Prvi robot kojega smo upoznali je Beebot. Koristi se za mlađe uzraste, računanje, matematiku, ali i za jezične aktivnosti.


Beebot se moze kupiti i u Hrvatskoj, pronasli smo ga ovdje: https://www.hsm360.com/proizvod/tts-bee-bot/

Primjer uporabe u nastavi jezika: https://www.youtube.com/watch?v=PWRfPuQ7AhU

Drugi robot je Probot. Koristi se u nastavi matematike, ima mogućnost mjerenja kutova, a mogu se programirati i procedure te crtanje geometrijskih likova. Zadatak naše grupe bio je programirati robota da dođe do blaga pomoću koordinata i rabeći samo ravne linije:
 



Resursi za nastavu kao i pripreme nalaze se na stranici: http://movemyrobot.blogspot.com/p/lesson-plan-hour-1-introduce-pro-bot.html i u priručniku.

Najzanimljiviji roboti do sada bili su nam Lego WeDo 2.0 koji nude mogućnosti učenja programiranja robota uz jasne upute i aplikacije na tabletu te kasniju kreativnost kada se savladaju osnovne upute. Nakon što smo svladali osnove, zadatak je bio kreirati robota koji će biti brži od suparničkih ekipa. Istražujemo zakone sile. Web stranica za nastavnike nudi prijedloge priprema i raznih projekata za različite predmete.


Posljednji robot je Sphero koji je impresivan, a u videu smo pogledali kako ga koristiti:



Na edu stranici nalaze se resursi za ucitelje.

 
 


Nema komentara:

Objavi komentar