ponedjeljak, 3. rujna 2018.

1. dan tečaja na Malti

Prvi dan tečaja na Malti u organizaciji tvrtke Smart Solutions LTD započeo je u 9h u St. Clare's College blizu gradića Pembroke.

Uvodni dio bilo je predavanje o Computational Thinking / Računalnom razmišljanju koji izlaže naš predavač Keith Aquilina.

Ministarstvo obrazovanja na Malti uvelike radi na uvođenju kodiranja i računalnog razmišljanja u kurikulumu, a uz to postoje učitelji koji su podrška drugim učiteljima u integraciji tehnologije u nastavu. Na Malti se njeguje digitalna pismenost kao kroskurikularna vještina i koriste DigComp europski referentni okvir za digitalne vještine. (PDF vodiča dostupan)
Računala na kojima radimo su marke HP Bang&Olufsen, a dio su inventara srednje škole St. Clare's College za djevojke. Sama informatička učionica ima novija računala (12kom) i 7 starijeg datuma.

Glavni alat dana kojim se bavimo je Scratch. Odlična ideja za rad s učenicima je uporaba kartica sa zadacima pomoću kojih učenici uče kodirati, rješavati probleme i računalno razmišljati, na zabavan način uz izradu animacija i dodavanje zvukova. Kartice su dostupne besplatno na web stranici Scratch i mogu se ispisati, a mogu se kupiti i na Amazonu.



Za mlađe učenike, tu je Scratch Junior, a učitelji mogu pronaći gotove aktivnosti s vrednovanjem i prijedlozima za kurikulum na njihovoj stranici: https://www.scratchjr.org/teach/activities

Nema komentara:

Objavi komentar