srijeda, 10. svibnja 2017.

Snježni pozdrav iz Finske



Danas smo posjetili Nacionalni park Koli koji je gotovo cijeli pod snijegom i nalazi se oko šezdesetak kilometara od Joensuua.

Koli je bio dio Karilidskih planiha koje su bile visoke gotovo kao Himalaja prije 1,9 milijardi godina. Najviši vrh nalazi se danas na 347 metara nadmorske visine. Lokalno pivo ima zbog toga naziv "347". Početkom dvadesetog stoljeća bio je najposjećenije mjesto u Finskoj zbog prekrasnog krajolika.

Prekrasni pogledi na zaleđeno jezero, šumski puteljci prekriveni bijelim pokrivačem iskoristile smo za fotografiranje. Iako nam je teško prihvatiti da u svibnju gazimo po snijegu, priroda u kojoj smo danas boravile doista je prekrasna.

   



Nakon uzbudljive šetnje skliskim šumskim puteljcima zajednički smo ručak iskoristili za izmjenjivanje mailova, faceebook profila s ciljem buduće zajedničke suradnje. Velik broj sudionika ovog usavršavanja dijeli lijepa mišljenja i iskustva s RH, ponosne smo što nas žele u svojim projektima u budućnosti. Cijelo smo poslijepodne iskoristili za izmjenjivanje iskustava i ideja te na planiranje različitih projekata koje bismo voljeli realizirati u narednim godinama.

Organizatori su nam za posljednji dan (11. 5. 2017.) isplanirali posjet Festivalu znanosti i tehnologije - SciFest On the Road.

http://www.scifest.fi/home_en.php

Sigurne smo da ćemo i tamo moći prikupiti mnoge nove ideje za našu školu. Nakon festivala čeka nas podjela certifikata i dugi put do Zagreba.

Uskoro s vama, Vesna i Dijana.

Nema komentara:

Objavi komentar