utorak, 2. ožujka 2021.

Dani sigurnoga interneta

 Učiteljica Tea Horvatić obilježila je dane sigurnoga interneta na satovima engleskoga jezika i napisala članak za digitalni časopis Pogled kroz prozor: https://pogledkrozprozor.wordpress.com/2021/02/28/sigurnost-na-satovima-engleskog-jezika/?fbclid=IwAR2o6pdB17PZ40vaX-smCOI10vddkFmM7tdtcQgKqwePnKvCKceDOfTNzHU


Dan sigurnijeg interneta, koji se obilježava u cijelom svijetu 9. veljače, u našoj je Školi već niz godina obilježen projektom Mjesec sigurnijeg interneta, koji su pokrenule učiteljica informatike Vesna Mikulić i pedagoginja Monika Zorčec. Budući da je internetski svijet sveprisutan i u životima naših učenika, svaku se godinu nastoji ići ukorak s novima pojavama, prezentirati ih učenicima te ih potaknuti na sigurno i odgovorno ponašanje.

Ovih nekoliko tjedana obilovalo je radionicama i u razrednoj nastavi, uz podršku učiteljice informatike Rozmari Vinković, dok je predmetna nastava na satovima Informatike i satovima razrednika provodila raznovrsne aktivnosti. Učenici su na Informatici sudjelovali u međunarodnom kvizu koji organizira CSI.hr, provedeno je istraživanje o navikama i trendovima naših učenika putem ankete, uspostavljena suradnja učenika 5. razreda s HAKOM-om, a na dar su dobivene i knjižice “Kako se zaštititi u svijetu interneta i mobilnih telefona”. S učenicima se mnogo razgovaralo kako bi znali reagirati i prepoznati problem te su upućeni kome se sve mogu obratiti ako se dogodi izvanredna situacija. Bavili smo se i stripovima koje su izrađivali učenici. Spomenimo i da je napravljena korelacija s Danom ružičastih majica u vidu pozitivnih poruka protiv nasilja na internetu.

Sve su to aktivnosti kojima se nastojalo zadržati pozornost učenika te istraživački povezivati razne sadržaje koji im mogu poslužiti u svakodnevnim situacijama.




Nema komentara:

Objavi komentar