petak, 7. srpnja 2017.

IKT i interkulturalnost - DAN ČETVRTI I PETI

Jutro u četvrtak je također bilo ispunjeno radionicama vezanima uz IKT u nastavi i interkulturalnost.
Jedna od  radionica bila je posvećena alatu LINOIT koji ima razne mogućnosti primjene u nastavi.
Isprobavali smo Google Glasses te pomoću aplikacija kao što su Strartracker VC i Aquaruim VR istraživali mogućnosti njihove primjene u nastavi.
'Augmented reality' ili proširena realnost je nešto što je zasigurno zanimljivo i privlačno i učenicima i učiteljima. Alati kao što su Anatomy 4D i Elements 4D mogu se na razne načine iskoristiti u nastavi.
Photo Story 3 for Windows je alat za izradu filmića pomoću slika, slično alatu MovieMaker ali puno jednstavnije.
Pomoću alata AutoCollage moguće je kreirati kolaž od određenog broja slika.
Učitelji u Portugalu mnogo koriste alat Activ Inspire – Studio za interaktivne ploče. Istražili smo mogućnosti alata.
Alat QUIZIZZ iskorišten je za evaluaciju radionica. Vrlo zabavan i koristan alat!

Popodne je prohujalo u  razgledavanju znamenitosti Lisabona. Prvi na listi bio je Spomenik otkrićima, slijedio je Toranj Belem, samostan Sv. Jeronima u kojem se nalazi i grob moreplovca Vasca da Game, a u tom dijelu grada nalazi se i slastičarnica Pasteis de Belem u kojoj se može probati istoimeni tradicionalni portugalski slatkiš. Nakon toga, slijedili su još i katedrala izgrađena u 12. stoljeću te Dvorac Sv. Georga s kojeg se pruža predivan panoramski pogled na grad.

Obilazak smo zaključili u  Time Out u Mercado da Ribeira koje je vrlo veliki i živopisni prostor s mnogo restorana – štandova i stolovima za jelo u sredini.


Petak je bio dan za evaluaciju. Sudionici su podijeljeni u multinacionalne grupe te su zajedno imali zadatak pripremiti nastavni sat vezan uz interkulturalnost koristeći neke od alata koje smo imali prilike upoznati. Sve grupe su vrlo marljivo radile na zadatku i prezentacijom sata pokazale da su ciljevi radionica uspješno ostvareni.

Završna večer i Fado, tradicionalna portugalska glazba zaokružili su tjedan u Portugalu na najljepši mogući način.




Ovaj tečaj i CREF kao organizatora od sveg srca preporučamo svima koji se žele stručno usavršavati na području IKT-a i interkulturalnosti.


Nema komentara:

Objavi komentar